Gästbok

Vad våra gäster säger. Kommentarer från Janesh Vaidya’s Ayurveda Village.

Bortom vackert i all sin enkelhet
Omtanke i varje detalj
Kulinarisk ayurvedisk mat
Nya fina vänner
Kunna vara sitt egna jag
Lugn
De dagliga ayurvediska behandlingarna
Yoga – på ett djupare plan‍
Det lena, gungande havet
Busiga, roliga vågor
Hoppande delfiner
Färgglada fiskebåtar
Leende människor
Och slutligen…… stjärnorna som badar i havet om natten

Två veckor på Vaidya’s Ayurveda Village i Södra Indien har kommit till sitt slut. Hur beskriver man något som egentligen är obeskrivbart? Jag är så tacksam för att jag fick möjligheten att uppleva allt detta.
/Marianne Benier, Sverige (december 2018)

Är i himelriket. Helt magiskt! Tror knappt att det är sant man blir så ompysslad och har det så bra. Man känner sig som pånyttfödd. Fantastisk massage varje dag 1.5 timme. Te varje morgon innan yogan som börjar kl 7 uppe på taket med en fantastisk utsikt, och har man tur så simmar delfiner strax nedanför. Dom kan man även se när man badar. Frukosten, smoothien till mellanmål, lunchen (8 små skålar och ris) gjord efter vad jag ska äta som är i vata-obalans, mellanmål (fruktspett) och middagen är alltid en överraskning. Njuter njuter fullt ut. /Tina Widerström, Sverige (december 2018)

Det är fantastiskt att se hur vi läker genom att börja följa den här flertusenåriga kunskapen om individanpassning av kosten, fysiska övningar, mental träning, livsstilsanpassning och olika kroppsbehandlingar. Igår pratade jag med en kvinna som kämpat i 10 år med öppna sår i munnen pga cancer. Hon led också av grava sömnproblem pga smärtor mm. Läkarna sa att hon tyvärr skulle få ha det så. Trots starka mediciner och stora fysiska utmaningar så åkte hon på behandling i Indien. Efter 4 dgr sov hon! Och sedan började munnen läka! Hon blev bra!!! Fattar ni? Hon blev bra! Jag har också pratat med människor som lidit av stora magproblem, sömnproblem, diabetes, högt blodtryck och andra obalanser. Och med tårar i ögonen berättat hur de blev bra.

Men det här är inget hokus pokus. Det handlar om att arbeta med varje individs specifika kropps-konstitution. För vi mår bra av och behöver olika saker för att hjälpa kropp, sinne och själ att läka. Vilket ju är helt logiskt när man tänker efter. Det är bara något som saknas i vår medicinska utbildning. I Indien tillhörde kunskapen Vaidyas och de äldre förde denna stora och mycket specifika kunskap vidare. Idag finns även universitetsutbildningar som sträcket sig över många år för att bli godkänd ayurvedaläkare.

Jag hade inga fysiska sjukdomar när jag åkte till indien. Min utmaning har istället varit att kunna veta vad jag behöver för att känna frid och balans. Jag hade redan hittat ayurvedisk yoga och meditation, och känt dess positiva effekter. Min pusselbit som skulle få mig till nya oanade höjder vad gäller intuitiv förmåga var att fullt ut få testa denna kost och uppleva behandlingarna./Ingela Palmquist, Sverige (juni 2019)
(Lyssna på Ingelas berättelse om hur det gick i videon ovanför.)

Den här sidan är under uppbyggnad. Välkommen tillbaka senare för fler kommentarer från våra gäster. Tills vidare hittar du fler kommentarer på https://janeshvaidya.com/retreat/.